29 Haziran 2013 Cumartesi

Açılım ortakları birbirine düştü!

Açılım ortakları birbirine düştü!



Müzakere masasına oturup genel çerçevede anlaşan AKP ile PKK uygulama ve atılacak adımlar konusunda uzlaşmazlığa düştü. “Çekilme tamamlanmadı!” gerekçesiyle işi ağırdan alan iktidarla
“Verdiğiniz sözlerde durun!” diyen örgüt arasında sürekli tırmanan gerilim, Lice’de patlak verdi
Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Kayacık köyündeki karakol yapımını bahane edip saldıran, şantiye çadırlarını ateşe vererek ortalığı savaş alanına çevirenler, büyük maddi hasara yol açtı.

Lice’de patlayan ‘süreç’
AKP ile PKK arasında gizlice başlayıp teröristlerin çekilmesine varan çözüm süreci, tarafların karşılıklı güvensizliği ve tonu giderek artan suçlamalarla patlama noktasına geldi. İktidar “Henüz yüzde 15’i çekildi” derken, PKK 2. aşamanın gereklerinin yerine getirilmesi için bastırıyor.

Hastalar, kadınlar çekildi
Karakol yapımlarının durdurulması, koruculuğun kaldırılması ve yasal-anayasal düzenlemelerin yapılmasını isteyen örgüt, söylemini sertleştirip uyarı eylemleri yapmaya başladı. Ancak fitili ateşleyen ‘sadece 200 hasta ve kadın teröristin çekildiğini’ gösteren istihbarat raporu oldu.

İmralı canisi de “2” dedi
İktİdarIn rapor uyarınca yeni adımlar atmayacağının netleşmesiyle zirve yapan tansiyon, Lice’de karakol yapımını bahane edenlerin çıkardığı olaylarla sıcak çatışmaya döndü. Bir mesaj yayınlayan Öcalan, “2. aşamadayız. Somut adım atılması elzem” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

travesti